ZUŠ M.Moyzesa sa bude sťahovať, predaj pozemku v Jazdeckom areáli však nebol schválený.

29.08.2010 Prešov

Mestské zastupiteľstvo prijalo uznesenia k dvom zo štyroch návrhov na prevod majetku v prípadoch hodných osobitného zreteľa.
Mestské zastupiteľstvo v Prešove na svojom LIII.riadnom zasadnutí prerokovalo takmer všetky z navrhnutých sedemnástich bodov programu. V šiestom bode k návrhu na schválenie majetkových prevodov v prípadoch hodných osobitného zreteľa sa zameralo na prerokovanie štyroch prevodov, napokon však po návrhu hlasovať o každom z nich osobitne, prijalo uznesenia len k dvom.
Z dôvodu vypršania platnosti nájomnej zmluvy bol schválený predaj časti pozemku mesta o výmere 1100 m2 na ul. Exnárova, o ktoré požiadala spoločnosť Billa Reality Slovensko, s.r.o. , za účelom vybudovania bezplatného verejného parkoviska. Na tejto ploche je aj v súčasnosti prevádzkované parkovisko pre zákazníkov supermarketu.
Mestské zastupiteľstvo prijalo uznesenie, podľa ktorého kladie podmienku zachovania a prevádzkovania verejného parkoviska.
Druhý predaj však nebol schválený. Šlo o zámer spoločnosti 4SPORT s.r.o. , ktorá mala záujem o pozemok nachádzajúci sa v lokalite Jazdeckého areálu. Návrh neprešiel ani napriek odôvodnenej skutočnosti, že na predmetnej parcele plánovala spoločnosť dobudovať existujúce ihrisko, čím by vznikol ucelený športový komplex pre rodiny s deťmi, ktoré denne areál navštevujú.
Žiadosť o dlhodobý nájom nebytových priestorov pre ZUŠ M. Moyzesa bol druhým schváleným bodom. Škola sa bude sťahovať z priestorov budovy NS OPÁL na sídlisku Sekčov a od 1. septembra už bude fungovať ako nová ZUŠ v priestoroch ZŠ Sibírskej za symbolické 1€ počas celej doby nájmu, t.j.10 rokov. Odôvodnením pre zmenu priestorov bol nevyhovujúci stav budovy, ktorú čaká nutná rekonštrukcia.

Pridal: Iveta Adamová
 

Vyberte región

mark